Advocaten

Synergylaw is een netwerk van advocatenkantoren waarbij het geheel meer is dan de som van de delen. Elk kantoor behoudt binnen het geheel zijn eigen identiteit en kan door gedrevenheid en samenwerking een uitgebreider palet aan diensten aanbieden.

Bart Van Baeveghem

Ik ben advocaat sedert 2003. Ik deed als stagiair-medewerker ervaring op bij achtereenvolgens Stafhouder Hans De Meyer (Van Poucke-De Meyer-Mertens te Gent), Stafhouder Frans Baert (Baert & Vennoten te Gent) en Stafhouder Herman De Smedt (Dendermonde).

Sinds 2006 run ik mijn eigen kantoor (Suy, Van Baeveghem & Van Houtte). Mijn focus is gericht op het vastgoedrecht in de ruime zin. Horen daarbij: contractenrecht (koop-huur-vastgoedmakelaarsovereenkomsten), maar ook stedenbouwrecht en zakenrecht (o.a. problematieken van erfdienstbaarheden).

Sedert 2003 ben ik ook deeltijds verbonden aan de Rechtsfaculteit van de Universiteit Gent als (praktijk)assistent.

Ik realiseerde de voorbije jaren diverse publicaties in diverse juridische tijdschriften, voornamelijk met betrekking tot contracten van vastgoedbemiddeling.

Ik ben co-auteur van diverse juridische uitgaven, waaronder het geannoteerd Burgerlijk Wetboek van Die Keure en de Uitgave Wet en Duiding Huur (Larcier) en Wet en Duiding Erfdienstbaarheden (Larcier).

Ik spreek regelmatig op diverse juridische lezingen en studiedagen en ben docent in de opleiding Vastgoedmakelaar bij Opleidingscentrum Syntra Asse.

Filip Vanhastel

Na mijn rechtenstudies in 2003 en mijn stage in 2007 te hebben afgewerkt, heb ik, omwille van mijn interesse in de vastgoedmarkt, besloten om de advocatuur tijdelijk vaarwel te zeggen en de opleiding Master in het Notariaat te volgen. Mid 2008 heb ik me terug aangesloten aan de balie ten einde de intussen vergaarde kennis om te zetten in de praktijk.

Sedertdien heb ik voornamelijk opdrachten en zaken behandeld met een commerciële insteek. Projectfinanciering in de vastgoedwereld en de sector van de groene energie, commercial drafting, het opstellen van nieuwe standaardcontracten, het opzetten van juridische frameworks voor buitenlandse ondernemingen,… Het is slechts een onderdeel van mijn activiteiten de voorbij 6 jaar.

Bovenstaande aangevuld met mijn praktijkkennis van in de rechtbank, zorgt er voor dat ik zowel bedrijven als particulieren kan bijstaan. Aarzel dus niet om contact met mij op te nemen ten einde een mogelijke samenwerking te bespreken. Voor ieder probleem is er een oplossing binnen uw budget.

Isabelle Suy

Van jongs af aan ben ik sterk geïnteresseerd in de advocatuur. Het was dan ook een evidente keuze om na mijn middelbare studies rechten te studeren.

Tijdens mijn navolgende advocatenstage was ik vooral gebeten door de rechtstakken die verband hielden met het bedrijfsleven, zodat ik besloot om een Master na Master in Business Law te volgen.

Op kantoor behandel ik dan ook voornamelijk de zaken die bedrijfsgerelateerd zijn, zoals onder meer vennootschapsrecht, contractenrecht, (handels)huurrecht.

Ik ben tevens actief als redactielid van het Bestendig Handboek Huishuur en Handelshuur. Daarnaast treed ik, ingevolge mijn assistentschap bij het Studiecentrum Vastgoed- en Financieel Recht, regelmatig op als spreker op diverse studiedagen.

Jeroen Lison

Ik heb ruim 10 jaar ervaring in het ondernemingsrecht en contractenrecht. Ik ben actief in alle aspecten van commerciële en zakelijke geschillen en in het onderhandelen van commerciële en vennootschapsrechtelijke contracten.

Ik verleen advies en bijstand aan Belgische en buitenlandse bedrijven in commerciële transacties en onderhandelingen, met name in de automobielindustrie, de logistieke en de farmaceutische industrie, alsook binnen de IT- en energiesector.

Naast mijn werk aan de balie voer ik tevens als extern consultant opdrachten van legal secondment of legal interim management uit, waarbij ik binnen voormelde industrieën en sectoren een brede ervaring en uitstekende reputatie heb opgebouwd. De focus ligt hierbij op corporate housekeeping, contractuele onderhandelingen (sales en procurement) en contentieux beheer. De gecombineerde ervaring en kennis van advocaat aan de balie en legal interim manager is een gebleken meerwaarde voor de cliënt.

Ik ben tevens juridisch assessor bij de Provinciale Raad van Vlaams-Brabant van de Orde van Architecten.

Ik ben licentiaat in de rechten van de Universiteit Gent (UG 2003) en Master na Master in het Ondernemingsrecht van de Universiteit Antwerpen (UA 2007).

Liesje Wermoes

Als advocate ben ik actief in verscheidene takken van het recht, waaronder het contractenrecht, sociaal recht (arbeidsrecht en sociale zekerheid), vreemdelingenrecht en het familierecht.

Mijn interesses en specialisaties situeren zich de laatste jaren hoofdzakelijk in het domein van het sociaal recht en het algemeen verbintenissenrecht, takken waarin ik intussen een ruime expertise heb opgebouwd door het behandelen van gerechtelijke procedures, adviesverlening én het vervullen van tijdelijke opdrachten als in house legal counsel bij grote bedrijven (advisering inzake sociale wetgeving, review, opstellen en onderhandelen van allerhande contracten...).

In het verleden was ik tevens verbonden aan de Universiteit Antwerpen (vakgroep Verbintenissenrecht), waar ik  verscheidene juridische artikelen schreef en lesopdrachten vervulde.

Toon De Boeck

Na mijn rechtenstudies te hebben doorlopen aan KUBrussel en KULeuven ben ik advocaat aan de balie van Dendermonde sedert 2006. Ik doorliep mijn stage in het kantoor van advocaten Nijs & Cottiels te Dendermonde waarbij ik, naast de algemene praktijk, vaak in aanraking kwam met de tak van administratief recht waarin ik tijdens mijn studies bijzondere interesse vertoonde.

Bij afloop van de stage in 2009 richtte ik mijn eigen kantoor op en in 2012 startte de samenwerking met de collega's Suy, Van Baeveghem en Van Houtte. Mijn bijzondere interesse gaat naar het economisch recht in de ruime zin, verzekeringsrecht, strafrecht en contractenrecht. Tot het cliënteel behoren zowel particulieren als kleine en middelgrote ondernemingen, steden en gemeenten en intercommunales.

In onze beroepsgroep was ik gedurende 6 jaar actief als bestuurslid van de Jonge Balie, waarvan ik 2 jaar voorzitter was. Daarnaast ben ik interprofessioneel ook bestuurder in een sociale huisvestingsmaatschappij.